Ei ole huvittanut ristipistotyöt sitten mökkikylän. Kai sitä pitäisi palata takaisin tuohon Tutaniin... Perjantaina sain postissa yhden Cross Stitcher -lehti. Se tuli kyllä ihan yllätyksenä, koska en edes muistanut huutaneeni sellaista : ) Siinä olikin Lilliput lanen mökki ja jotain egypti-justkia.

518861.jpg

Päätin tässä pari päivää sitten, että saa tuo shoppailu riittää taas vähäksi aikaa... Mutta vannomatta paras. Kävin viime viikolla varaa ittelleni CDON.comista Twin Peaksin Season 2 osan 2 = ) Ilmestyy 25. huhtikuuta. Sitten kävin äsken vielä ostaa elokuvia samaisesta paikasta, kun siellä on 8 vuotis synttäreiden kunniaks aika hyviä tarjouksia. Sain 18 elokuvaa ja postikulut hintaan 21.95!

No, onneksi minun ei "tarvitse" hankkia sitä Visa-korttia, koska luottokunta sanoi ei hakemukselleni. Aika mielenkiintoinen oli kyllä tuo tapaus pankkikortti Visaksi. Kaikki alkoi siitä, että sain pankistani kirjeen (allekirjoittajana pankinjohtaja). Tässä otteita siitä "Kultakorttisi erääntyy kesäkuun lopussa. Nyt on aika hankkia OP-visa-kortti, sillä kultakorttisi poistuu käytöstä vuonna 2007 OP-ryhmän siirtyessä kansainvälisiin kortteihin muiden pankkien tavoin." Sitten seuraa kirjeessa visan ylistysosio miten hyvä ja monikäyttöinen se on. Minähän en ole muuten koko visasta kiinnostunut, mutta sillä kait pystyisin ostaa esim. käsitöitä ulkomaalaisista nettikaupoista aikas vaivattomasti? Ko. visan kk-maksu on 2,5 euroa, mutta jos hankin kortin nyt 10.5 mennessä, niin saan sen ensimmäisen vuoden hintaan 1 euro/kk. Minulle jäi kirjeestä olo, että kortin saa kuka vaan, vaikka luulin ennestään että sitä ei työttömälle myönnetä. No, marssin pankkiin hakemuksen kanssa.

Ensin mulla paloi käämit sen numerojärjestelmän kanssa. Yllättäen pankissa oli vain 1 virkailija tiskin takana, ja tietenkään hän ei ollut sillä tiskille, johon minä jonotin (korttiasiat). Niin vain numero vaihtui ja nuorempi jäppinen paineli ennen minua tiskille asioimaan, vaikka olin jo paljon ennen häntä istumassa pankissa. Tulipa sitten vähän kommentoitua ko. systeemiä... Taisi kuulua kassalle asti, kun tuntui niin nöyristelevältä palvelu, kun pääsin kassalle. Huvitti, että ko. kassaneiti lupautui tekemään korttihakemuksen kanssani, koska täällä pankissa ei ole nyt muita odottamassa tähän hänen tiskilleen (kassa-asiat). Siis täh? Munko vika se on, että heidän asiansa on jaettu eri tiskille, ja siellä kortti-asioiden kassalla ei ole ketään töissä?

Seuraavaksi kerroin miksi olin tullut pankkiin, koska sain kirjeen, että pankkikorttini häviää ja minua on kehoitettu hakemaan OP-visaa. Noh, kerroin myöskin heti kättelyssä olevani työtön, ja kysyin voinko edes saada koko korttia. Ei se kuulemma ole niin yksioikoista, että sitä ei saisi vaikka on työtön. Siispä aloitettiin hakemuksen täyttäminen. Ja siinä meni aikaa ainakin 10 minuuttia. Ja bumerangina tuli takaisin koko hakemus. Koska olen työtön =) No sitten neiti soittamaan luottokuntaan. Ei auttanut soittelut ei. Olen työtön ja that´s it. Omistamastani 2000-vm:n Toyotastanikaan ei ollut apua ; ) No sitten jäätiin vain toivomaan, että saan töitä. Ja käynnin loppuun kuulin vielä, että työsuhteen pitäisi olla jatkunut vuoden ennenkuin on mahdollisuutta saada se visa.

Minua ei ehkä olisi tämä asia niin närästänyt, mutta kun myöhemmin luin visan sivuilta, että kortin voi saada OPISKELIJA kun on 90 opintoviikkoa takana. Siis WTF?! Olenko minä TYÖTÖN jotenkin epäluotettavampi ihminen kuin opiskelija? Vaikka olen työtön saan ihan kohtalaisen hyvää "palkkaa" liitosta. Maksuhäiriöitä minulla ei ole. Mutta minä olen TYÖTÖN. Se nähtävästi tarkoittaa, että en osaa pitää raha-asioistani huolta. Olisi pitänyt pankinjohtajan kirjoittaa siihen kirjeeseensä että "By the way, työttömät älkööt vaivautuko!"

Ei tainnut pankkineitikään tietää, millä kortilla sitä työtön sitten ensi vuoden alusta hoitelee hommiansa. Pitkään hän joutui miettimään, tuleeko minulle kesäkuussa vielä uusi pankkikortti ; ) Vai olemmeko mahdollisesti me TYÖTTÖMÄT palaamassa takaisin pankkikirjoihin.